هماهنگ کننده ارشد و مسوول امور بریکس در ایران گفت: کشورمان درخواست عضویت خود را در بانک سازمان «بریکس» اعلام کرده و اکنون مباحث فنی آن در جریان است.
مجید صمدزاده چهارشنبه شب در نشست هماندیشی در خصوص سازمان بریکس، که با حضور مدیران ارشد حوزه مالی در استانداری خراسان رضوی برگزار شد، افزود: بریکس مجموعه ای از کشورهای در حال ظهور و پرشتاب اقتصادی است که توانسته جایگاه ویژه ای را در این چند سال به دست آورد؛ هم اکنون ۳۵ کشور خواهان عضویت در بریکس هستند و اقبال جهانی نسبت به عضویت در بریکس نیز روز افزون است.
صمدزاده اظهار کرد: سازمان بریکس سه ستون یا پایه دارد که شامل “سیاسی – امنیتی”؛ “اقتصادی – مالی” و “فرهنگی – مردمی” است و تلاش میکند فعالیت های خود را منطبق بر این ستونها قرار دهد.
آنچه بیشتر از بریکس در دنیا مطرح است مربوط به ستون دوم آن است و هیچ سازمانی به اندازه بریکس برنامه برگزار نکرده و تنها امسال ۲۵۸ برنامه براساس ستونهای مزبور تنظیم کرده است.
وی ادامه داد: بریکس بانکی با عنوان “بانک توسعه نوین” راهاندازی کرده است که ۱۰۰ میلیارد دلار اندوخته دارد و جزء بانکهای موفق در موسسات اعتبارسنجی به شمار می رود و عضویت در آن آزاد است و در چند سال اخیر به ۹۸ پروژه از کشورهای عضو بریکس ۳۵ میلیارد دلار وام داده است.
مسوول امور بریکس در ایران گفت: از آنجا که پروسه عضویت در بانک با مسیر عضویت در بریکس متفاوت است، ایران درخواست عضویت خود را در بانک مطرح کرده که مباحث فنی آن در جریان است، برنامه بانک مزبور این است که درصدبندی کرده و وام را براساس پول ملی به هر کشور اختصاص دهد تا سهمی در دلارزدایی در دنیا داشته باشد.
وی اظهار کرد: بریکس مجموعه ای جهانی و پهناورترین سازمان جهانی به لحاظ جمعیت و مساحت کشورهای عضو به شمار می رود و با سازمان های منطقهای مانند «اکو» یا «شانگهای» متفاوت است، نرخ تولید ناخالص داخلی کشورهای عضو بریکس در دنیا رتبه نخست را دارد و جایگاه ویژه ای برای آن قائل هستند و روز به روز نیز در حال رشد است.