گیلان کلیک به نقل از ایرنا نوشت: دکتر صالح محمدی روز پنجشنبه عنوان کرد: سطح زیرکشت مرکبات استان افزون بر ۱۱ هزار و ۳۱۰ هکتار است که پیش بینی می شود امسال از سطح باغات بیش از ۲۳۰ هزار تن محصول تولید شود.
وی با بیان اینکه هم اکنون برداشت نارنگی و نارنج آغاز شده است، افزود : سطح زیرکشت میوه نارنگی در گیلان ۶۶۵ هکتار است که طبق برآوردها بیش از هفت هزار و ۸۵۰ تن محصول به ارزش اقتصادی هزار و ۵۷۰ میلیارد ریال از آنها برداشت می شود. وسعت باغات نارنج استان حدود ۶۲۵ هکتار است و برآورد می شود هفت هزار و ۱۰۰ تن محصول به ارزش اقتصادی ۵۶۸ میلیارد ریال از این باغات برداشت شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان اضافه کرد: محصول پرتقال که بیشترین آن از نوع بومی (محلی)، خونی و تامسون است، ۹۰ درصد مرکبات تولیدی گیلان را به خود اختصاص داده است، نارنگی پنج درصد، سایر مرکبات اعم از نارنج، لیمو، گریپ فروت، دارابی و بالنگ هم پنج درصد دیگر تولیدات استان را در این بخش شامل می شوند.
محمدی که دارای دکترای زراعت در رشته تخصصی فیزیولوژی گیاهان زراعی است با اشاره به رتبه پنجم گیلان در تولید مرکبات کشور اظهار کرد: رودسر، املش و لنگرود عمده شهرستانهای تولیدکننده مرکبات هستند و بیش از ۲۶ هزار و ۶۵ خانوار بهرهبردار در این حوزه در استان فعالیت دارند. ۲ واحد فرآوری مرکبات گیلان با ظرفیت ۵۸ هزار تن نیز در شهرستان رودسر در زمینه تولیداتی چون کنسانتره، اسانس و روغن مرکبات فعال است.
بر اساس آخرین آمارها، گیلان دارای ۳۱۴ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی است و ۳۱۷ هزار نفر از مردم استان در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند؛ برنج، چای، زیتون، پیله ابریشم، بادام زمینی، زیتون، فندق و مرکبات عمدهترین محصولات کشاورزی استان به شمار میرود.